He he, eindelijk zomervakantie en wat keken we er naar uit. Wat een jaar is het geweest of eigenlijk 1,5 jaar door een virus dat rond dwaalt. Heb je nu vakantie of ga je liever (en kan je) buiten de schoolvakanties weg? Ik wil het met jou hebben wat jij doet of vooral niet doet in deze zomertijd. Wat laat je los, wat is volgens jou verleden tijd en waar wil je afscheid van nemen? Waar kijk je naar uit, waar heb je zin in en krijg je energie van? Wat wil je zo graag veranderen in jouw leven en lukt je nog niet helemaal?

Zomertijd is vaak een mooie tijd voor reflectie omdat de zon schijnt en we meestal een aantal weken vrij zijn die ons de ruimte geven om op pauze te staan. Wat betekent pauze voor jou? Is dit een onwennig gevoel of verlang je er juist naar? Of heb je je vakantie eigenlijk maar net gehaald, ben je vermoeid en ontstaan er in de eerste dagen van je vakantie ontwenningsverschijnselen. Zwaar hoofd, moe lijf en wellicht speelt er een klein dipje op. Wat het ook is probeer met meer dankbaarheid naar je lichaam te kijken. Het wil je iets vertellen. Jouw lijf weet zoveel meer dan je hoofd kan bevatten. Kijk in rust naar wat er naar boven komt en luister naar wat het je wil vertellen. Probeer in jouw zomertijd eens wat vaker stil te staan bij wat er echt in jou speelt.

Ik heb afgelopen weekend genoten van zo’n momentje in een duinpannetje op het Noorderstrand bij Scheveningen. Heerlijk iets te lezen meegenomen, wat te drinken en eten en mijn reflectie boekje voor aantekeningen. Gewoon even niets. Kijken, luisteren en voelen wat zich aandient. Het leven is prachtig en ook jij kan er op die manier naar (leren) kijken. De kunst is om met regelmaat te verstillen en even te luisteren wat zich aandient en daar de ruimte aan te geven. Is het makkelijk? Nee zeker niet altijd! Gewoontes veranderen vergen aandacht en een verlangen om echt te doorbreken. Ik herken het enorm om eerst te doen wat je vooral nog die dag/  week wilt doen en als dat lijstje dan af is…..ja dan mag ik gewoon even niets. Afgelopen jaren heb ik ervaren wat een rijkdom, creativiteit en inspiratie er bij mij naar boven komt als ik bewust kies voor zo’n even niets moment of middag of dag.

Voel jij de behoefte om eens te sparren over jouw gedachten, dromen, overtuigen en gedrag in relatie tot jouw realiteit? Ik nodig ik je uit om mij te bellen of mailen. Samen gaan we op reis om jouw innerlijke kracht te laten stralen.