Mijn naam is Annemarie Renkens en mijn verhaal lees je hier!

Ik wil mijn bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Mijn missie als coach is jou te inspireren je innerlijke kracht te gebruiken en regie te nemen over je leven. Ik ben een intuïtieve, energieke, daadkrachtige, warme en resultaat gedreven vrouw.

Wat deed ik om mijn innerlijke kracht te vinden?

Mijn persoonlijke intense jeugdervaringen en hierdoor sterk ontwikkeld overlevingsmechanisme hebben mij prachtige kwaliteiten gegeven. Ik ben dankbaar voor wat deze kwaliteiten mij hebben gebracht. Later realiseerde ik mij dat ik mijn overlevingsmechanisme als volwassene onbewust nog steeds toepaste. In veel situaties zette ik een masker op en ik was mij niet bewust van dit verborgen hardnekkige patroon. Ik had het verlangen om meer van mijzelf te laten zien. Echter ik voelde letterlijk een angst om te vertrouwen op mijn eigen kracht. Mijn gevoel gaf ik weinig ruimte en ik leefde met name vanuit mijn hoofd. Inmiddels heb ik oude emoties doorleefd. Mijn levenservaringen uit mijn jeugd hebben een plek gekregen. Hierdoor zijn er veel deuren geopend en heb ik mijn talenten ontdekt. Tevens heb ik een nieuwe kijk gekregen op mijzelf, mijn leven en de wereld. Deze levenslessen geef ik graag op maat aan jou door. Ik heb mijn eigen innerlijke kracht ontdekt en sinds ik daarmee de regie over mijn leven heb genomen, ervaar ik iedere dag vrijheid, energie, plezier en moeiteloosheid en leef ik vanuit hart en ziel.

Welke keuzes maakte ik?

In de jaren negentig heb ik levensmiddelentechnologie gestudeerd in Den Bosch en Wageningen. Vervolgens heb ik met veel plezier meer dan twintig jaar in de FMCG (Fast Moving Consumer Goods) industrie gewerkt. Ik was verantwoordelijk voor teams die werkten aan nieuwe ingrediënten, verpakkingen, producten en processen. Vanaf 2010 leidde ik als directeur R&D afdelingen in verschillende organisaties en was ik onderdeel van het management team. Uit mijn werk haalde ik veel energie. Ik ontdekte ook dat mijn interesse en voorkeur steeds meer uitging naar de mensen. Mijn zakelijke inhoudelijke rol gaf mij minder voldoening. Ik wilde het anders. Ik wilde andere keuzes maken die NU beter bij mij passen. Letterlijk heb ik ervaren hoe sterk een patroon, overtuiging of gedachte kan zijn. Waarom kost het zoveel moeite om die te doorbreken? In 2020 ben ik gestart met een intuïtie opleiding. Hierin  leerde ik te luisteren naar mijn spontaan weten, inzicht en innerlijke bewustwording. Mijn persoonlijke ontwikkeling is daardoor in een versnelling geraakt. Er ontstond veel onrust. Daarnaast miste ik zingeving en betekenis in mijn leven. En vervolgens werd er steeds meer duidelijk voor mij. Nieuwe opleidingen, connecties, inspiratie en veel persoonlijke ontwikkeling hebben geleid tot het uitkristalliseren van mijn nieuwe pad en missie.

Wat zijn mijn inzichten?

Door opleidingen en veel lezen en reflectie heb ik ontdekt dat ik ervaringsdeskundige ben op het gebied van onveilige hechting, KOPP* en hoog gevoeligheid. Ik heb namelijk in mijn jeugd onveilige hechting ervaren. Dit betekent dat ik als kind/baby een periode heb gehad waarin ik mij niet veilig heb gevoeld. Deze realiteit is te pijnlijk voor een baby/ kind om mee om te gaan. Daardoor ontstaat een overlevingspatroon. Anderzijds creëert deze overleving veel kwaliteiten in je leven. En dat herken ik. Deze onverwerkte gebeurtenissen worden ook wel trauma genoemd. Zelf spreek ik liever over intense ervaringen. Er zijn verschillende factoren en situaties die kunnen leiden tot onveilige hechting. Bijvoorbeeld: ouders die zelf geen veilige hechting hebben ervaren in hun jeugd; mishandeling; psychische problemen; echtelijke conflicten en scheiding; ernstig ziek zijn of simpelweg te veel zorgen hebben. Hierdoor hebben ouders minder ruimte om zorg, liefde en aandacht te geven wanneer jij dat als kind nodig hebt. Voor gezonde hechting is sensitiviteit en responsiviteit van je ouders/verzorgers noodzakelijk.

Tijdens de intuïtie opleiding ben ik mij bewust geworden dat ik hoog gevoelig ben en waarom sommige situaties en mensen zo binnenkomen bij mij. Nu zorg ik eerst voor mijzelf en bescherm mij tegen invloeden van buiten.

Ik wil met mijn kennis en levenservaring graag anderen ondersteunen. Welke overtuigingen, gevoelens, gedachten en gedrag vertroebelen jouw innerlijke kracht en hoe kun jij jouw zon weer laten stralen?

Mijn inspiratie?

Deze haal ik uit verstillen, contact maken met mijn intuïtie, lezen van boeken en blogs, podcasts, webinars, opleidingen, wandelen in de natuur, yoga, zeilen en wielrennen. Hierdoor blijf ik mijzelf ontwikkelen en kan ik jou inspireren. Op dit moment rond ik het laatste jaar af van de 4 jarige opleiding Intuition practitioner. Ik ben zo dankbaar voor mijn groei en de inzichten die deze opleiding mij heeft gebracht. Dit heeft letterlijk geleid tot mijn 2e leven, het leven wat ik nu leef! De master PTG opleiding heeft mij laten kennismaken met een breder spectrum van coachen en trauma. Post Traumatische Groei heb ik zelf ervaren alleen wist ik niet dat het een naam had. Ik wil dit gedachtengoed onder de aandacht brengen. Ik vind het een waardevolle manier om cliënten te ondersteunen in het ontdekken hoe moeilijke tijden je levensloop positief kunnen veranderen. Een heldere omschrijving is sterker door ellende wat leidt tot persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en transformatie.

*KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen.

Relevante opleidingen en cursussen

2020-2024 Intuition practitioner – Centrum voor effectieve intuïtie Haarlem
2022-2023 Post Traumatische groei (PTG) Master – Et Emergo Wittelte
2021-2022 Post Traumatische groei (PTG) Practitioner – Et Emergo Wittelte
2021 Professional Coaching and Leadership NOBCO/EIA Practitioner Level – Coach Center Den Haag
2020 Transform your life – Centrum voor effectieve intuïtie Haarlem
2018 Servant leadership practitioner – NIVSL Nederlands Instituut voor Servant Leadership Haarlem
2016 NLP practitioner- The Institute of Unconventional Wisdom van Joost van der Leij Amsterdam
1995-1997 Master Food Science & Technology WUR Wageningen
1991-1995 Bachelor Food Science & Technology HAS Den Bosch

Wil jij ook regie nemen over jouw leven, laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.

Annemarie Renkens

Annemarie Renkens

Wil jij persoonlijk inspiratie in jouw email ontvangen?

Meld je aan voor de Inspirenkens nieuwsbrief en je ontvangt de nieuwste blogs.