Voordat ik mijn coach opleiding volgde had ik nog nooit gehoord van het begrip Voice Dialogue. Maar die stemmen, ja hoor die dat had ik ook, een gekwetter dat dat was. Met regelmaat een kritische, zeg maar overheersende, en dan weer een heerlijk uitgelaten blije en relaxte of soms een goed bedoelde adviseur die voorbijkwam met allerlei tips wat ik beter kon doen. Alsof er op mijn linkerschouder iemand op mijn rechterschouders probeerde te overtuigen. En heel soms verlangde ik naar een rol en lukt het mij niet die te pakken in bepaalde situaties. Tijdens de opleiding heb ik er veel mee geoefend en dat startte met mijzelf want zo gaat dat met coachen. Het visueel inzichtelijk brengen is ook een essentieel onderdeel, dan ga je het letterlijk zien.

Je kunt een interventiemethode leren maar de beste manier is om het echt zelf te hebben doorleefd en dan kan je het doorgeven. Datgene wat je zelf hebt aangekeken daar kan je een ander in ondersteunen. Ik heb veel geoefend en kwam erachter dat het een van mijn favorieten is. Waarom, omdat het veel inzicht geeft aan een coachee en dat kan echt leiden tot een doorbraak in bewustzijn en gedrag. En dat is nu precies wat ik graag doe, jou inspireren om je innerlijke kracht te gebruiken en regie te nemen over je leven.

Wat is het dan precies? Voice dialogue is werken met het onbewuste, daar liggen vaak heel veel antwoorden die jij allemaal in je hebt en daar was je je nog niet van bewust. Het is ontstaan in de jaren’70 in California ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Het is een techniek om in dialoog te gaan met je innerlijke stemmen. Misschien helpt het je als ik je vertel dat iedereen die stemmen heeft. He he wat een opluchting he 😉. Wat houdt het dan precies in vraag jij je af. We gaan samen in gesprek met jouw innerlijke stemmen. Wie zijn dat allemaal? Wat zeggen ze? Wanneer treden ze op de voorgrond? Kun je ze een naam geven?  Uiteindelijk werk je toe naar een betere balans in je gevoel en je gedrag en je ervaart letterlijk dat je op een andere manier met al die gedachten kunt omgaan.

Voor een sessie als deze neem ik echt de tijd met je aangezien het belangrijk om al je interne ikken een stem te geven. Terwijl we vaak met de oefening bezig zijn ontstaan er meer inzichten en komen de stemmen die lang verborgen zijn geweest weer naar voren. Opeens kan een coachee zich iets herinneren. Aan het einde van de sessie krijg jij natuurlijk jouw getekende bus mee naar huis. In een volgende sessie bespreken we vaak hoe je de afgelopen periode hebt ervaren. Ik kan je verklappen het werkt echt.

Ik heb gesprekken gevoerd met coachees die eerst echt vast zaten in een bepaald patroon en zich opeens realiseren in een gesprek “he dit voelt niet goed, wie zit hier vooraan in de bus”. Ze realiseerde zich dat ze een keuze hadden en iets anders konden doen. En ging dat dan makkelijk krijg ik ook vaak als vraag. Tja wat is makkelijk. Je gedrag, gewoontes, patronen etc wijzigen kost tijd en het vergt oefenen en nog eens oefenen. Echter zodra jij een eerste keer hebt ervaren wat de positieve impact kan zijn, dan ben jij om. Ik weet het zeker.

Mijn bus heeft ook een variëteit aan stemmen, ik zal ze niet allemaal benoemen want dan wordt het een enorm epistel😉. Vaak helpt het ook om er een typische naam aan te geven. Zo heb ik mijn Iron Lady, en je snapt zij is enorm kritisch en vind het nooit goed genoeg, het kan altijd beter. Zij zit inmiddels meer achterin dan voorin de bus en dat geeft mij veel ruimte. Of een andere is Dagobert Duck die zich altijd zorgen maakt over geld en dat is ook een stem echt uit mijn verleden. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin en mijn vader had samen met zijn broers een aannemersbedrijf. In de jaren 70-80 waren het lastige tijden in de bouw en was er dus niet altijd geld in ons gezin. Daaruit is mijn Dagobert Duck ontstaan en inmiddels heb ik bewust zelf toch gekozen voor het ondernemerschap. Immers niemand heeft garanties. Het belangrijkste wat ik ook echt van mijn vader heb geleerd is doe wat je leuk vind en niet wat je zekerheid geeft.

Mijn flipover staat klaar om met jouw passagiers aan de slag te gaan. Begeleiden van coachhees in het herkennen van de passagiers en kiezen van hun eigen bestuurder in de bus, ik ervaar het als magie en doe het met heel veel plezier. Wil jij regie nemen over je leven dan inspireer ik je graag. Heb je een vraag of wil je ermee aan de slag. Stuur mij een bericht info@inspirenkens.nl.