Daar zit je dan volledig ontredderd. Je hebt geen idee hoe lang je hier nu al zit. Dat gesprek is al lang afgelopen en iemand vroeg je net nog of je iets nodig hebt. Je baan is weg, bestaat niet meer, morgen mag je alles inleveren 😳😳.

Het voelt alsof de grond onder je voeten is weggeslagen. Je leeft op de automatische piloot en iedere dag word je wakker met een naar gevoel in je lijf of het nou hoofdpijn of buikpijn is je voelt je belabberd. Je sleept je door iedere dag heen. Mensen praten tegen je en eigenlijk hoor je ze niet. Je hoort alleen je eigen stemmen en die praten continue!

Reorganisaties, ontslag, of een vaststellingsovereenkomst, het zijn gebeurtenissen op je werk die een enorme impact op hebben op jouw leven. Wat nu te doen. Voor een enkeling is het direct een opluchting en voor velen betekent het een terugslag. Wat heb ik fout gedaan, waarom ik, na zoveel jaar mij volledig te hebben ingezet word ik gewoon gedumpt.

Ik kan zelf het gevoel en de ontreddering nog volledig voelen en voor mij zien. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik was in shock en volledig verdoofd, mijn hoofd maakte overuren. Hoezo na zoveel jaren en goede beoordelingen. Ze hebben zich vast vergist. En dan komt de boosheid, wie denken ze…wel niet dat ze zijn. Dit kan en mag gewoon niet. Als ik weg moet waarom die ander niet. Afhankelijk van wat de aanleiding is, is er soms ruimte voor onderhandelen. Langzaam ontstaan er zorgen en gedachten in de trant van hoe dan en wat hierna dan? En dan opeens zijn er de tranen en het verdriet en denk je soms kan ik vandaag een dag niet huilen. Je denkt dat er geen eind komt aan dat zware gevoel.

Heel langzaam ontstaat er weer een weg naar boven, en voel je je langzaam weer wat beter. Hoewel er soms ook een gedachte kan zijn, ik kan mij toch niet zoveel “relatief goed” voelen want ik zit in een ….situatie. Er komt een moment dat je, misschien onbewust, het besluit neemt dat jij er niets meer aan kunt veranderen. Je aanvaard de situatie en dan ontstaat er langzaam wat meer ruimte en zie je na verloop van tijd ook nieuwe mogelijkheden. Doorloop je dit proces altijd op deze manier, nee iedereen is anders maar de verschillende fases komen kort of lang aan de orde. Uiteindelijk kan er zelf eens gevoel van opluchting ontstaan na een aantal jaren of misschien wel eerder. Je bent wellicht gaan nadenken wat je dan wel wil en maakt een bewuste keuze voor de volgende stap die je wil nemen en welke baan en organisatie jij precies zoekt.

Zit jij er midden, je weet dat je baan verdwijnt je herkent dit? Weet je even niet meer hoe je de draad moet oppakken en kun je ondersteuning gebruiken. Wil je er eens over sparren, stuur een bericht naar info@inspirenkens.nl en ik neem contact met je op.

Ben jij werkgever, leidinggevende of HR en weet je dat er binnen jouw organisatie het een en ander gaat wijzigen of is dit al in gang gezet. Wil je dit met zorg aan aandacht voor jouw medewerkers doen en ze de juiste ondersteuning bieden? Ik heb aan beide zijden van de tafel gezeten. Goede voorbereiding van leidinggevenden samen met HR. En vervolgens hoe goed je het als organisatie ook voorbereid met de juiste timing, gesprektechnieken er gebeuren altijd dingen die je niet had voorzien. Die ene medewerker of dat ene team waarvan jij dacht nou voor hen verandert er toch niet zo veel. Juist zij kunnen onverwacht uit de hoek komen en een stemming bepalen in je organisatie. Wil jij je medewerkers coaching bieden en dit samen voorbereiden? Laten we even bellen 06-46216040.