Ben jij leidinggevende en geef jij leiding of neem jij leiding? Ben je een leider of een manager🤔? Hoezo zit er een verschil tussen managen en leiden, dat is toch hetzelfde! Ervaar je uitdagingen in het verbinden met jouw team en wil je hier mee aan de slag? Lees verder!

Leidinggeven was een ambitie die ik al jong had. Toen ik in 1997 startte met mijn eerste baan had ik na een paar jaar al de ambitie om leiding te gaan geven. Als broekie startte ik in een team van 5 mensen die allemaal veel meer werk- en levenservaring hadden. Uiteindelijk heeft het vrij snel vorm gekregen en in 2001 startte ik inderdaad met een klein team van 3 mensen. Wat wist ik toen….leidinggeven leer je niet tijdens de studie levensmiddelentechnologie. Destijds in ieder geval nog niet.

En ja ik heb zeker fouten gemaakt, niet geluisterd, mijn zin doorgedreven en ik wist bij aanvang van en gesprek al wat ik eruit wilde halen. Eigenlijk…. was ik die eerste jaren meer een manager of misschien wel coördinator. Kortom een prachtige leerfase waarin ik destijds in ieder geval duidelijke onomwonden Haagse feedback kreeg. En dat was wel wat directer dan wat ik was gewend uit het “land van maas en waal”.

Meer en meer ervaring en vertrouwen in mijn kwaliteiten en de intrinsieke nieuwsgierigheid naar mensen hebben ervoor gezorgd dat ik teams en later afdelingen heb geleid tot 2021. Wie is die persoon precies en wat neemt hij of zij iedere dag mee naar werk. Aangekomen op het werk ben jij immers nog steeds dezelfde persoon en wat er bij jou speelt in familie, relaties gezondheid etc is altijd een onderdeel van jouw functioneren in jouw baan.

Als leidinggevende heb jij hierin ook een rol. De vraag is ben jij je bewust van wat jij meeneemt naar je werk? Indien jij merkt dat je vastloopt in het leiden van teams dan kunnen we samen onderzoeken wat jouw rol hierin is. We hebben soms de neiging om het bij die ander neer te leggen. Waarom doe je dat en wat triggert die ene persoon in jou en waarom clasht het altijd?

In mijn coachpraktijk spreek ik regelmatig leidinggevenden die op zoek zijn naar coach omdat het af en toe wringt in het werk. Zij ervaren mijn combinatie van ervaring in het bedrijfsleven en leidinggeven naast mijn coaching skills als prettig omdat ik begrijp wat er op de werkvloer of in een team kan spelen.

Herken jij wat in bovenstaande en voel je dat je hierin stappen wilt maken? Laten we even bellen en vertel mij jouw verhaal. Als je een email stuurt naar info@inspirenkens.nl neem ik contact met je op.