😔 “Ik word wakker en ik denk meteen het gaat mij toch niet lukken”, zei hij tegen mij. En ik voelde en zag dat hij letterlijk zijn vertrouwen was verloren.

Een maand geleden had ik een intake gesprek met hem. Hij zocht een nieuwe baan en wist niet meer wat bij hem paste en was er sterk van overtuigd dat niemand op hem zat te wachten. Iedere vacature die hij las zorgde ervoor dat de wanhoop toenam en hield hem gevangen in zijn gedachten.

Deze vraagstukken kom ik vaker tegen. Heel veel negatieve gedachten en stemmen in je hoofd die continue allerlei dingen tegen je zeggen waardoor jij je veel zorgen maakt en angstig word om iets te beslissen of doen. Het is een soort van verstijving en je blijft in diezelfde cirkel rennen. Je wil hem heel graag doorbreken maar je bent letterlijk verlamd door je gedachten. Belangrijk om je als eerste te realiseren is, je bent niet je gedachten maar je hebt ze.

Onder die gedachten zitten vaak overtuigingen die door een persoonlijke ervaring(en) ergens gedurende jouw leven zijn ontstaan. Jouw kijk daarop heeft geleid tot een bepaalde overtuiging. En als deze ontstaan is in je jonge kinderjaren dan was dat altijd de beste en enige oplossing. Samen onderzoeken we jouw overtuigingen en kijken we er met een nieuwe bril naar. Wat zou je nu doen als volwassene en welke mogelijkheden zie jij allemaal.

Een andere benadering die ik altijd integreer in een coachtraject en misschien nog wel belangrijker is, is weer in je lichaam arriveren. Dat alleen al, klinkt voor sommigen een beetje vreemd. Een geleide meditatie, ademhalingsoefeningen en nog vele andere manieren zorgen ervoor dat jij jouw aandacht verplaatst van je hoofd naar je lichaam. De kracht van de natuur en wandelen is een enorme ondersteuning en dit raad dan ook iedereen aan. Na een wandeling kijk je letterlijk anders tegen zaken aan.

Deze specifieke cliënt heeft na 3 sessies al enorme stappen gemaakt. Hij weet nu hoe hij iets kan doen om met zijn negatieve gedachten om te gaan en wandelt bijna iedere dag in de natuur. Dit heeft hem al zoveel zelfvertrouwen gegeven dat hij al weer sollicitatiegesprekken heeft gevoerd.

Heb jij een medewerker of een leidinggevende met een team die je wilt ondersteunen hierin of wil je zelf wil jij zelf aan de slag met die herhalende gedachten? Stuur mij een bericht info@inspirenkens.nl of bel mij 06-46216040 en ik neem contact op.