Hoe is het met jouw batterijen 🔋? Opgeladen en weer fris gestart? Ben je al weer een paar weken onderweg en kijk je uit naar een volgende vakantie? Nu al weer behoefte aan een battery boost? Hoe zorg je ervoor dat je meer kunt genieten in jouw dagelijkse leven? Van verlangen naar iedere vakantie naar leven tussen de vakanties vraagt bewustwording.

Op zoek naar een passende titel voor mijn blog deze week ging ik in gedachten terug naar mijn gevoel na vakanties. Aangekomen op het werk ervoer ik de eerste dagen/ weken na mijn vakantie nog een soort van gelukzaligheid. Ik verkondigde aan iedereen die het vroeg “ja heerlijk was het, mijn batterijen zijn weer vol!” Mijn vakantie herinneringen waren nog vers in mijn geheugen en ik kon die energie vaak terugroepen. En ergens ontstond er heel langzaam een energielek en weer een verlangen naar een volgende vakantie. Ik begreep destijds nooit zo goed waar dat dan vandaan kwam en redeneerde het een beetje weg. Ik weet dat ik zelfs een tijd heb beweerd ik ga dit jaar om de 10 weken een week op vakantie. Dan kan ik mijn batterijen weer opladen en kan ik er weer tegen aan. Mijn logica was ook dat het gewoon nodig was, immers ik had toch een pittige baan dus logisch dat ik met regelmaat behoefte had aan vakantie.

Herken jij dit en denk jij … eh jaa en Annemarie wat is dan de oplossing? Er is niet één oplossing aangezien iedereen anders is. Het start met kijken naar jezelf, voelen wat jouw diepere verlangen en behoeftes zijn. Neem jij echt de tijd om dat te doen? In het verleden had ik zelf een vrij pragmatische benadering en het feit dat ik aan yoga deed, boeken las, sportte, leuke dingen met vrienden deed en voldoende sliep was toch voldoende….. Nee dus ik was vooral bezig met dingen te DOEN, bezig te blijven en dat gevoel, die kriebel, onrust, soms ook niet in woorden te omschrijven ervaring in je lichaam vooral geen ruimte te geven. Wat een oude overtuiging was dat zeg… “je moet altijd bezig zijn”. Zelfs veel van mijn vakanties zijn bezig vakanties geweest, mooie rondreizen en veel van de wereld gezien. Begrijp mij niet verkeerd, dit betekent niet dat je dat soort vakantie niet meer zou kunnen doen. De kunst is te combineren en een balans in jezelf te vinden tussen DOEN en ZIJN. 8 jaar geleden boekte ik voor het eerst een yoga vakantie. Dat is een stap voorwaarts geweest in mijn bewustwording. Na een yoga vakantie week van veel slapen, lekker eten, zon, zwemmen, 2 keer per dag yoga, lezen, schrijven en reflecteren kwam ik letterlijk als herboren terug. Ook toen sijpelde de energie er langzaam weer uit en lukte het mij niet omdat gevoel lang genoeg vast te houden. Uiteindelijk heb ik mij langzaam gerealiseerd dat ik nog t nodige mocht doorleven en echt de ruimte pakken voor oude emoties en belevingen en leren dieper te voelen wat mijn verlangen was. Waar word ik blij van? Voel en doe ik iedere dag wat goed is voor mij? Ik begrijp dat sommige van jullie nu denken … ja dat is makkelijker gezegd dat gedaan en ehh hoezo moeten we dan allemaal ons hele leven omgooien. Realiseer je dat alles wat je ooit hebt geleerd startte met een periode van dat het niet makkelijk was en uiteindelijk heeft de groei je gebracht tot waar je nu staat. En nu is het wellicht tijd om te gaan onderzoeken welk nieuw groeipad jouw tijd en aandacht nodig heeft.

Oh ja en voor wie al jeuk krijgt bij het woord yoga. Yoga is niet de oplossing. Het is een van de vele manieren die je kan helpen om makkelijker in je lijf te landen en te voelen wat speelt. Er zijn ook vele andere manieren die ik je kan aanbevelen. De foto die ik heb bijgevoegd is een van mijn batterij opladers namelijk wandelen in Clingendael. Het was in de mei periode dat de rododendrons prachtig bloeien. De grote gemene deler is een vorm van stilte en rust en dat kan dus ook een lange wandeling in de natuur zijn, de hond uitlaten, lekker naar de sauna, je verwonderen na het zien van een film of lezen van een boek of even heerlijk in bad gaan. Of gewoon even zitten en niets gewoon voor je uit staren en voelen. Een andere overeenkomst is het alleen zijn en jouzelf even dat moment gunnen en je blik naar binnen laten gaan. Tuurlijk ook hier hebben sommige alweer 5 redenen op waarom dat allemaal niet kan…realiseer je dat jij dat uiteindelijk echt zelf bepaalt!

Wil jij gaan ervaren wat het is om zelf voor jouw batterijen te zorgen? Wil jij onderzoeken wat jouw diepere verlangens zijn? Merk jij dat je het moeilijk vind om jezelf hiervoor tijd te gunnen? Heb jij al 10 redenen klaar waarom jij daar echt geen tijd voor hebt? Geweldig dan ben jij juist die persoon die wel wat ondersteuning kan gebruiken. Want des te harder de ontkenning des te meer mag je gaan voelen en in je lichaam landen. Laat die stem die in je hoofd blijft doorratelen maar even met rust. Accepteer dat die stem er is en dan jij die stem niet bent, immers het zijn slechts je gedachten. Zullen we even bellen om te horen wat ik voor je kan betekenen? 📞06 46216040 📩 info@inspirenkens.nl